новые технологии металлообработки

Технології, які змінять металообробку

Автор: shatolamatДата: 25/03/2021

Кожен день в світі відбуваються зміни і важливо встигати відслідковувати нехай не всі з них, але хоча б ті, які здатні вплинути на роботу компаній і мільйонів їх працівників у всіх країнах світу.

На сьогоднішній день металообробка – дуже важлива і затребувана галузь, в якій відбуваються кардинальні зміни. Давайте розглянемо найголовніші тренди.

Автоматизація. І тут мова йде вже не просто про обладнання, яке можна запрограмувати на певні параметри. Ні, сьогодні світ стоїть на порозі повної автоматизації, коли не тільки самі операції будуть виконувати машини, але і контроль над обладнанням також ляже на плечі техніки — роботів.

Це і плюс, і мінус одночасно. З одного боку: повна автоматизація праці дозволить налагодити безперебійне виробництво 24/7 та істотно заощадити на оплаті праці. Але з іншого: куди ж підуть працівники, в яких підприємство більше не матиме потреби? — ось важливе питання, на яке поки що немає чіткої відповіді.

Менше сталі. І ще одним трендом нашої галузі є її диверсифікація. Зараз безліч наукових розробок направлено на пошук принципово нових матеріалів. І термін «металообробка» може застаріти або виявитися недостатньо точним. Адже ті технології, які ми сьогодні використовуємо в роботі з металами, завтра можуть застосовувати вже до більш широкому спектру матеріалів.

3D-друк. Використання цієї технології не питання майбутнього, вже сьогодні 3D-друк широко застосовується в різних виробництвах. І є підстави вважати, що в майбутньому саме 3D стане мейнстрімом в металообробці.