Верстати з ЧПУ

Автор: shatolamatДата: 13/04/2020

Все більше виробників по всьому світу віддають перевагу використанню верстатів з ЧПУ. Але якщо раніше це було питання технічної оснащеності і розвитку компанії, то сьогодні все більше дослідників схильні вважати, що використання ЧПУ – це ще і питання безпеки.

Справа в тому, що використання обладнання з ЧПУ дозволяє мінімізувати застосування людської праці, більше того – вивести роботу людини на більш інтелектуальний рівень. Тепер більше немає необхідності в великих приміщеннях і великій кількості працівників. Верстати ЧПУ можуть виконувати дуже складні операції практично без втручання людини.

Оператор ЧПУ задає алгоритм, за яким машина повинна виконувати ті чи інші роботи, і більше може не втручатися у виробництво. Крім того, один оператор може відстежувати роботу декількох верстатів одночасно, а це значить, що чисельність виробничого персоналу можна істотно скоротити.

До інших переваг ЧПУ можна також віднести:

– точність виконуваних операцій (неточності можуть виникати тільки тоді, коли оператор ЧПУ від початку поставив неточні параметри роботи);

– високу продуктивність (верстати ЧПУ з успіхом використовуються для серійного виробництва);

– можливість виконувати складні операції (сучасні ЧПУ верстати можуть об’єднувати кілька виробничих процесів в один);

– безперебійність виробництва (доступним є безперервне виробництво 24/7).