плазменная резка - услуги плазменно резки - плазменнная резка металла киев

Плазма і плазмове різання

Автор: shatolamatДата: 06/09/2021

В основі процесу плазмового різання лежить використання плазми. Вона виникає на тому етапі, коли по відношенню до газу застосовують додаткову енергію, яка приводить молекули газу в більш швидкий рух і змушує їх з більшою силою стикатися між собою. Саме в результаті такого зіткнення молекули вихідного газу поділяються на атоми, а потім – на іони.

У міру накопичення атомів іонізований газ переходить в стан плазми. Найчастіше плазма утворюється природним чином, але процес можна ініціювати штучно, отримуючи плазму для обробки металу.

Плазмове дугове різання, яке також іноді називають плазмовим різанням плавленням, і є процесом обробки металу за допомогою розігрітого іонізованого газу, який направляють крізь плазмовий пальник.

Технологія плазмового різання має широкий спектр застосування: вона підходить для обробки досить великої кількості металів, в тому числі і для обробки сталі, алюмінію, міді. Однією з ключових переваг плазмового різання є те, що технологія відмінно підходить для обробки металів різної товщини: можливе застосування для листів металу від 0,5 до 180 мм.

Про те, як безпосередньо проходить процес плазмового різання ми поговоримо в нашому наступному матеріалі. Повну консультацію щодо різних видів робіт з металообробки можна отримати, зателефонувавши за телефонами, які вказані на сайті.