лазерная резка металла - мталообработка Киев - услуги по металлообработке

Типи лазерного обладнання

Автор: shatolamatДата: 22/11/2021

Технологія лазерного різання металу дуже добре себе зарекомендувала. На сьогоднішній день існує кілька типів лазерного обладнання, кожен з яких має свої переваги. У цьому матеріалі ми розглянемо два основних типи лазерів і їх характеристики.

Nd: YAG лазер

Цей тип лазерного обладнання ще називають твердотілим. У ньому використовується так званий алюмо-ітрієвий гранат (YAG), який легується іонами неодиму (Nd). Сутність технології полягає в тому, що фокусування проводиться за допомогою твердих кристалічних речовин.

Nd: YAG лазер найчастіше використовують для здійснення операцій на маленькій потужності, як правило мова йде про різання нетовстих листів металу. Крім того, технологія використовується ще і в медицині, і в військовій справі, але до металообробки це вже не має прямого відношення.

CO2: лазер

Цей тип обладнання відрізняється від попереднього насамперед тим, що фокусування в даному випадку відбувається за рахунок газового середовища.

Технологія ґрунтується на використанні газового розряду, який складається з суміші газів: вуглекислого, водню, азоту і гелію.

Даний тип обладнання вважається більш потужним порівняно з Nd: YAG лазером і підходить для прорізання товстих листів металу, а також для виконання робіт з гравірування металу.